Tomaten-mosterdplaattaart

Een erg simpel recept dat aangevuld met enkele lekkere tapas een prima avondmaaltijd vormt! Ik maakte de plaattaart samen met duivelse eieren, een variatie van gerookt vlees, olijven met fetablokjes en wat overschotjes van onze kaasschotel van de dag voordien. Erg geslaagd!


Dit heb je nodig:

1 rol bladerdeeg
1,5 eetlepel gladde (dijon)mosterd
330 trostomaten (of kerstomaten), in verschillende kleuren
een handjevol verse dragon (of gedroogde Italiaanse kruiden)
1 theelepel zeezout
een snuifje peper
1 eetlepel olijfolie


Verwarm alvast de oven voor op 180°C.

Leg het bladerdeeg samen met het bijgevoegde bakpapier op een bakplaat. Als het deeg een ronde vorm heeft dan kan je het desgewenst een beetje uittrekken zodat je vier hoeken hebt. Bestrijk het bladerdeeg met de mosterd. Laat een rand van 2 centimeter vrij.

Snijd de tomaten in schijfjes (of de kerstomaten in de helft) en verdeel ze over de mosterdlaag. Strooi de kruiden, het zeezout en de peper erover en besprenkel met de olijfolie.


Bak de plaattaart 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de rand goudbruin en krokant is.


(recept uit het kookboek 'De makkelijke bakplaat')

Reacties

Populaire posts