Witte vis met Marokkaanse kruiden en curry-wortelpuree

Kruiden kunnen een gerecht écht af maken; dat wordt met dit gerechtje maar weer eens bewezen. Zowel de vis als de wortelpuree zijn heerlijk gekruid en passen bovendien uitstekend bij elkaar!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

600 g witte visfilet (naar keuze)
650 g wortelen
1 teentje knoflook
1 kleine ui
1 limoen
1/2 kippenbouillonblokje
1 laurierblaadje
1,5 theelepels currypoeder
1 theelepel ras el hanout (Marokkaanse kruidenmengeling)
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel venkelzaadjes
4 eetlepels olijfolie
peper en zout


Snijd de visfilet in blokjes. (van ongeveer 5 cm)
Pel en pers of versnipper de knoflook.
Meng 2 eetlepels olijfolie met de knoflook, de ras el hanout, de komijn en de venkelzaadjes.
Schep de visblokjes en de gekruide olijfolie door elkaar. Zet even opzij.


Pel en versnipper de ui.
Schil de wortelen en snijd ze in plakjes.

Verhit een scheutje olijfolie en bak de ui en de wortelen samen met 1 theelepel currypoeder al roerend zo'n 5 minuten.
Voeg 250 ml water, het bouillonblokje en het laurierblaadje toe. Breng aan de kook en laat koken tot de wortelen zacht zijn. (15-20 minuten)


Giet de wortelen af en bewaar (een deel van) het kookvocht.
Verwijder het laurierblaadje en pureer de wortelen met 2 eetlepels olijfolie en een scheutje kookvocht. Kruid met wat extra currypoeder en met peper en zout.

Bak de visblokjes op een heet vuur. Keer de blokjes geregeld om.
Rasp een beetje limoenschil op de vis en besprenkel met wat limoensap.

Serveer alles samen ... Smakelijk!



(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts