Filodeegrolletjes met spinazie en feta
Het Eurovisiesongfestival betekent voor ons ieder jaar een gezellige gezinsavond met véél lekkere hapjes. Soms maak ik het me gemakkelijk en kies ik voor reeds bereide hapjes die we zo op tafel kunnen zetten (of gewoon even opwarmen). Ditmaal werd het een combinatie van zelfgemaakte en gekochte hapjes. Deze filodeegrolletjes zijn snel en gemakkelijk te maken en ze zijn echt héél lekker! Ik maak ze zeker nog.
Dit heb je nodig:
(voor 5 rolletjes)
200 g feta
150 verse spinazie
1 teentje knoflook
5 vellen filodeeg
1/2 theelepel komijnpoeder
een flinke snuif cayennepeper
1 theelepel ras el hanout (of za'atar, zoals in het originele recept) --> ras el hanout is een Arabische kruidenmengeling en za'atar komt uit het Midden-Oosten
5 eetlepels olijfolie (of een gesmolten klont ongezouten boter)
peper en zout
Verwarm alvast de oven voor op 180°C.
Pel de knoflook en versnipper hem.
Verhit een scheut olijfolie in een pan en stoof hierin de knoflook samen met de spinazie tot de spinazie geslonken is.
Haal de pan van het vuur. Verbrokkel de feta erbij, kruid met komijnpoeder, cayennepeper en een klein beetje peper en zout. Meng alles goed door elkaar.
Rol het filodeeg uit en bestrijk een vel met olijfolie of gesmolten boter met behulp van een keukenkwastje. Lepel er 1/5 van het spinazie-fetamengsel op, vouw de twee zijkanten naar binnen en rol het geheel op tot een rolletje. Leg dit in een ovenschotel. Herhaal dit voor alle rolletjes.
Bestrijk de rolletjes met wat olijfolie of gesmolten boter en strooi er ras el hanout of za'atar over.
Bak ze zo'n 8 minuten (of iets langer zoals bij mij) tot ze mooi goudbruin en knapperig gebakken zijn.
Serveer desgewenst met een beetje vloeibare honing.
Heerlijk!
(voor 5 rolletjes)
200 g feta
150 verse spinazie
1 teentje knoflook
5 vellen filodeeg
1/2 theelepel komijnpoeder
een flinke snuif cayennepeper
1 theelepel ras el hanout (of za'atar, zoals in het originele recept) --> ras el hanout is een Arabische kruidenmengeling en za'atar komt uit het Midden-Oosten
5 eetlepels olijfolie (of een gesmolten klont ongezouten boter)
peper en zout
Verwarm alvast de oven voor op 180°C.
Pel de knoflook en versnipper hem.
Verhit een scheut olijfolie in een pan en stoof hierin de knoflook samen met de spinazie tot de spinazie geslonken is.
Haal de pan van het vuur. Verbrokkel de feta erbij, kruid met komijnpoeder, cayennepeper en een klein beetje peper en zout. Meng alles goed door elkaar.
Rol het filodeeg uit en bestrijk een vel met olijfolie of gesmolten boter met behulp van een keukenkwastje. Lepel er 1/5 van het spinazie-fetamengsel op, vouw de twee zijkanten naar binnen en rol het geheel op tot een rolletje. Leg dit in een ovenschotel. Herhaal dit voor alle rolletjes.
Bestrijk de rolletjes met wat olijfolie of gesmolten boter en strooi er ras el hanout of za'atar over.
Bak ze zo'n 8 minuten (of iets langer zoals bij mij) tot ze mooi goudbruin en knapperig gebakken zijn.
Serveer desgewenst met een beetje vloeibare honing.
Heerlijk!
Reacties
Een reactie posten