Gehaktballetjes met peterselie en pijnboompitten uit de oven & tzatziki
Je kan ze als hapje of tussendoortje maken, maar wij aten deze balletjes als onderdeel van een tapasmaaltijd. Aangezien ik nog andere hapjes te bereiden had, maakte ik het mezelf gemakkelijk en kocht ik kant en klare tzatziki. Maak je hem liever zelf? Ook prima uiteraard!
Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)
+/- 20 g verse peterselie
800 g gemengd gehakt
2 eieren
4 eetlepels paneermeel
50 g pijnboompitten
175 g tzatziki (of 150 g Griekse yoghurt, 1 teentje knoflook, 1/4 komkommer, peper en zout)
Verwarm de oven alvast voor op 200°C.
Hak/knip de peterselie fijn en meng hem samen met de eieren, het paneermeel en de pijnboompitten door het gehakt.
Rol met vochtige handen balletjes van ongeveer 4 cm diameter en bak ze 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven. Je kan ze op een met bakpapier beklede bakplaat leggen of in een ovenschotel.
Zelf tzatziki maken?
Pel en pers hiervoor het knoflookteentje en meng het met de Griekse yoghurt. Rasp de komkommer met een grove rasp boven een zeef of vergiet. Druk er zoveel mogelijk vocht uit met behulp van een (houten) lepel. Meng dan de geraspte komkommer door de yoghurt en kruid met peper en zout.
Serveer de balletjes met de tzatziki.
Smakelijk!
Reacties
Een reactie posten