Gevulde eieren met cottage cheese, tonijn en kappertjes & met cottage cheese en paprika

Afgelopen zaterdag maakte ik niet enkel filodeegrolletjes en peterselie-knoflookbroodjes, maar ook deze lekkere gevulde eitjes stonden op tafel: de ene helft gevuld met een tonijnmengsel en de andere helft met een paprikamengsel. Allebei super lekker! We hadden best veel vulling over trouwens, maar niet getreurd ... deze is ook heerlijk als broodbeleg of op toastjes!


Dit heb je nodig:
(voor 20 stuks)

12 eieren
200 g cottage cheese
185 g tonijn in olie (blikje)
2 eetlepels kappertjes
1/2 rode paprika
1 theelepel paprikapoeder
peper en zout


Kook de eieren in 8 à 10 minuten hard. Giet ze af, laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze.
Snijd 2 eieren in stukjes en verdeel de stukjes over 2 mengkommen.
Halveer de overige 10 eieren en schep het eigeel bij de stukjes ei in de mengkommen.

Verdeel ook de cottage cheese over de 2 mengkommen, meng alle ingrediënten en breng op smaak met peper en zout.


Laat de tonijn en ook de kappertjes uitlekken en roer beide ingrediënten door de eivulling in 1 van de 2 kommen.

Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Roer ze samen met het paprikapoeder door de eivulling in de andere mengkom.

Vul 1/2 van de eierhelften met de tonijnvulling en 1/2 met de paprikavulling.

Smakelijk!



(recept uit Koken & Genieten)

Reacties

Populaire posts