Kapsalon met airfryer-/ovenfrietjes, kip en pittige saus

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is een kapsalon helemaal niet Turks. Dit gerecht ontstond in Nederland en bestaat in zijn originele versie uit frieten, bedekt met shoarma, gegrilde kaas en salade. Als saus wordt vaak knoflooksaus en sambal gebruikt. Deze versie met airfryer- of ovenfrietjes en kip is een beetje gezonder dan de originele en ze is vooral bijzonder lekker! Bovendien staat dit gerecht heel snel op tafel. Een topper dus. Dit maak ik zeker vaker!



Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

500 g airfryer- of ovenfrietjes
500 g kipfilet
2 rode paprika's
100 g kerstomaatjes
1 rode ui
1/4 krop ijsbergsla (of een klein zakje)
4 snackkomkommers (mini-komkommers)
100 g oude kaas, blok
2 eetlepels srirachamayonaise (of 1 eetlepel mayonaise + 1 eetlepel Griekse yoghurt + een schepje tandoori pasta of een snuifje cayennepeper)
een flinke snuif kippenkruiden
peper en zout

EXTRA: enkele schijfjes jalapeño

Bak de frieten volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep ze daarna in een ovenschotel.

Verwarm alvast de oven voor op 200°C.

Pel ondertussen de rode ui en versnipper deze.
Snijd de paprika's in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Snijd de kip in reepjes/blokjes en kruid ze met een flinke snuif kippenkruiden.

Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en bak hierin de kippenreepjes.
Voeg tijdens het bakken ook de paprika en de rode ui toe. Roerbak alles tot de kip helemaal gaar is. Kruid met peper en zout.

Schep het kip-paprikamengsel op de frietjes in de ovenschotel.
Rasp de kaas erover en bak nog 5 minuten in de voorverwarmde oven zodat de kaas smelt.


Snijd de ijsbergsla in reepjes.
Halveer de kerstomaatjes in de lengte.
Snijd de komkommers in plakjes.

Als je geen srirachimayonaise gebruikt (zoals ik), meng dan je ingrediënten om een pittige saus te maken. Zelf gebruikte ik mayonaise + Griekse yoghurt + een schepje van de tandoori pasta die ik nog in huis had: heel geslaagd!

Haal het kapsalon uit de oven en strooi de sla, tomaatjes en komkommers erover.
Lepel ook de saus over het gerecht.
Werk desgewenst af met enkele schijfjes jalapeño.

Smullen!!!

Nog meer kapsalon? Hier vind je nog 2 eerder geblogde receptjes!


(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts