Gepaneerde witte visfilet met gesmoorde paprika en tomaat

 Een simpel, gezond receptje dat bij ons erg in de smaak viel! Bij jou ook?


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

4 paprika's (liefst verschillende kleuren)
2 grote tomaten
1 ui
2 teentjes knoflook
2 theelepels Italiaanse kruidenmix (gedroogd)
1/2 (of 1/4) groentenbouillonblokje
2 eieren
600 g witte visfilet (ik nam wijting)
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels ongezouten boter
75 g bloem
enkele takjes verse peterselie
peper en zout

Snijd de paprika's in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Snijd de tomaten in blokjes.
Pel de ui en snijd hem in partjes.
Pel de knoflook en hak hem fijn.

Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en fruit hier de ui, knoflook en paprikareepjes in.
Roer de tomaten er doorheen. Kruid met de Italiaanse kruiden en peper.

Giet er 125 ml water bij, breng aan de kook, voeg het bouillonblokje (tussen je vingers fijn gemaakt) toe en smoor de groenten zonder deksel zo'n 5 minuten op laag vuur. Roer goed door.


Kluts ondertussen de eieren in een schaaltje waarin je de vis kan dompelen. Leg ook de bloem klaar op een bord.

Snijd de vis indien nodig nog in stukken, bedruppel met citroensap en kruid met peper en zout.
Wentel de vis eerst door de bloem en dan door het ei.


Smelt de boter in een pan en bak de vis 3 minuten per zijde in de hete boter.

Serveer alles samen en bestrooi met peterselie. Smakelijk!



(recept uit Koken & Genieten)

Reacties

Populaire posts