Artisjokdip met basilicum, Philadelphia en gruyère

Mmm, zoooooo lekkerrrrr!!!! Echt waar, dit moet je gewoon een keer proberen! Ik serveerde het als onderdeel van een tapasmaaltijd, met heerlijk gekruide pitabrood-driehoekjes erbij om te dippen. Dat receptje zal ik zeker ook nog plaatsen trouwens.


Dit heb je nodig:

220 g artisjokharten, bokaal
1 (groot) teentje knoflook
5 takjes verse basilicum
200 g Philadelphia natuur (of andere roomkaas)
120 g gemalen gruyère
2 eetlepels mayonaise
peper en zout

Verwarm alvast de oven voor op 185°C.

Giet de artisjokharten af. Pel de knoflook. Haal de basilicumblaadjes van de takjes.

Doe de artisjokharten, de knoflook, de basilicumblaadjes, de roomkaas en de mayonaise samen in de blender en mix fijn. Heb je geen blender, dan kan het natuurlijk ook met een staafmixer.


Meng de gruyère en wat peper en zout onder het mengsel.
Schep in een ovenschaaltje en gaar 25 minuten in de op 185°C voorverwarmde oven.
 

Je kan de dip warm, lauw of koud serveren. Ik maakte hem op voorhand en warmde hem nog 10 minuutjes terug op in de oven.

Smullen maar!!


(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts