Shakshuka op een bedje van hummus (veggie)

Shakshuka maakte ik al vaker. Heerlijk, die pittige tomatensaus met een eitje erop! Ik had het echter nooit eerder gegeten in combinatie met hummus. Wauw, vanaf nu eet ik het denk ik elke keer zo... Lekkerrrr!!!! En dat dan in combinatie met zelfgemaakte naanbroodjes: onweerstaanbaar!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

750 ml tomatenblokjes (uit blik)
1 ui
3 teentjes knoflook
1/2 verse rode chilipeper
1 rode paprika
1/2 theelepel harissa, 1/2 theelepel komijnpoeder (of andere kruiden, naar smaak)
4 eieren
peper en zout
250 g hummus (natuur)
2 eetlepels extra vierge olijfolie
een handjevol verse peterselie

VOOR ERBIJ: naanbroodjes of pitabroodjes

Versnipper de ui, de knoflook en de chilipeper en snijd de paprika in blokjes.
Verhit een beetje olie in een grote pan en bak de ui, knoflook, chilipeper en paprika én de kruiden (harissa & komijn) al roerend een tiental minuten.

Giet de tomatenblokjes erbij en kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat op een zachter vuur enkele minuten pruttelen.


Maak vier kuiltjes in de saus en breek in elk kuiltje een ei. Laat koken tot het eiwit gestold is.

Besmeer inmiddels de rand van vier diepe borden of kommen met de hummus.


Verdeel de shakshuka (met één eitje voor iedere persoon) over de hummus.
Bestrooi de borden met een beetje peper en zout en werk af met een scheutje olijfolie en de peterselie.

Serveer met naan- of pitabroodjes... Zo lekker!


(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts