Citroenkoekjes

Lekker frisse citroenkoekjes, heerlijk knapperig aan de buitenkant en een beetje zacht vanbinnen. Mmm, wie zegt daar nu nee tegen?


Dit heb je nodig:
(voor een 20-tal koekjes)

1 (bio)citroen
80 g goede ongezouten (room)boter, op kamertemperatuur
2 zakjes vanillesuiker
110 g poedersuiker
3 eiwitten
snuifje zout
100 g bloem
1 eetlepel maïzena / maïszetmeel

EXTRA: spuitzak met een grote (niet gekartelde) spuitmond

Verwarm alvast de oven voor op 190°C.

Spoel de schil van de citroen goed af onder warm water. Wrijf droog en rasp de schil.

Roer de boter met de vanillesuiker tot een crème.
Ik probeerde dit in de keukenmachine, maar het bleek uiteindelijk met deze kleine hoeveelheid het best gewoon met de hand (met een klopper) te gaan.

Doe de poedersuiker en de citroenschil erbij en schep er goed door.
Klop de eiwitten in een aparte kom stijf samen een een snuifje zout (met de mixer) en schep onder het mengsel.

Voeg tenslotte de bloem en de maïzena er nog bij en schep door elkaar. Klop niet te hard want anders klop je de lucht er weer uit en dat is natuurlijk niet de bedoeling!

 

Doe het mengsel in een spuitzak met een grote opening en spuit hoopjes van 4 à 5 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat ze niet te dicht bij elkaar liggen want de koekjes zetten nog wel wat uit in de oven. Heb je geen spuitzak, gebruik dan gewoon een (saus)lepel.

Bak de koekjes 8 tot 10 minuten in de op 190°C voorverwarmde oven.
Laat ze even afkoelen op de bakplaat en leg ze dan op een rooster om helemaal af te koelen.

Zo lekker!




(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts