Gebakken aardappelen met braadworst, spek, tomaat en spiegelei

Een eenvoudig eenpansgerecht, dat verrassend lekker is. En dat zeker voor een ei-liefhebber zoals ik. Mmm, zo'n lekker eitje past toch (bijna) overal bij, niet? ;)


Dit heb  je nodig:
(voor 4 personen)

800 g aardappelen
1 ui
3 grote braadworsten
50 g spekblokjes
8 takjes verse tijm
4 tomaten
4 eieren
peper en zout

EXTRA: grote pan met deksel

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze 10 minuten in gezouten water.

Snijd de worst in plakjes.
Verhit wat olijfolie in een grote pan en bak de worst en het spek al roerend een vijftal minuten. Neem uit de pan en zet even opzij.

Giet de aardappelen goed af. Verhit opnieuw wat olie in de pan en bak de aardappelen een tiental minuten. Schep regelmatig om. Pel en versnipper de ui en bak ze de laatste drie minuten mee.


Ris de tijmblaadjes van de takjes. Roer ze door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de tomaten in blokjes.
Voeg het worst-spekmengsel en de tomaatblokjes bij de aardappelen en bak nog vijf minuten verder.

Maak vier kuiltjes in het aardappel-worstmengsel en breek in elk kuiltje een ei. Zet een deksel op de pan en laat nog ongeveer drie minuten op het vuur staan tot het eiwit gestold is.


Lekker!


(recept uit Koken & Genieten)

Reacties

Populaire posts