Appeltaart met abrikozenconfituur

We hadden onlangs nog wat appels in de fruitmand liggen die niet meer super vers waren. Perfect eetbaar, maar met hier en daar toch wel een bruin vlekje dat eraf moest. Prima voor een appeltaart! Een heel simpel recept en wat heeft de taart ons gesmaakt!


Dit heb je nodig:

1 rol kruimeldeeg
2 eetlepels amandelpoeder
3 appels (of 2 appels en 1 peer, ook lekker!)
sap van 1/2 citroen
40 g goede (room)boter
60 g witte suiker
2 eidooiers
2 eetlepels abrikozenconfituur
2 eetlepels poedersuiker


Verwarm de oven alvast voor op 180°C.

Rol het deeg open en leg het samen met het bakpapier in een taartvorm.
Bestrooi het deeg met het amandelpoeder.

Schil de appels en snijd ze in blokjes. Meng ze met het citroensap.

Laat de boter en de suiker al roerend smelten in een pannetje. Zet van het vuur, laat even afkoelen en roer er dan de eidooiers door.

Schep de appelblokjes en het boter-eimengsel door elkaar en leg alles op de taartbodem.


Bak de taart 20 tot 25 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven.

Verwarm in een pannetje de confituur met 1 eetlepel water en strijk dit mengsel met een keukenkwastje over de taart. Als de taart is afgekoeld, bestrooi ze dan met poedersuiker.

Mmm!


(recept uit Foodmagazine van Carrefour)

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts