Macaroni met spinazie, artisjok en eitjes (VEGGIE)

Nee, geen typische 'mac & cheese', wel een vlees- en kaasloze variant die minstens zo lekker is! Comfort food: dat kunnen we in deze periode wel gebruiken... Dit gerechtje komt hier beslist vaker op tafel!

Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

400 g macaroni
1 ui
2 teentjes knoflook
250 g verse bladspinazie
4 eieren
280 g artisjokharten (blik, uitlekgewicht 165 g)
1 groentenbouillonblokje
400 ml melk
80 g bloem
80 g boter
nootmuskaat
peper en zout


Verwarm de oven alvast voor op 180°C.

Kook de macaroni in 7 minuten beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
Kook ondertussen ook de eitjes 7 à 8 minuten. Giet ze af, pel ze en snijd ze in de lengte doormidden.

Pel en versnipper de ui en de knoflook. Verhit de boter in een diepe pan of kookpot en fruit daarin de ui en de knoflook. Voeg de bloem toe en bak al roerend een minuut. Voeg dan geleidelijk aan de melk toe en blijf ondertussen goed roeren. Roer er tenslotte 400 ml warm water en het bouillonblokje doorheen. Blijf roeren tot het bouillonblokje is opgelost.

Meng de spinazie onder de saus en kruid met nootmuskaat, peper en een beetje zout (niet te veel zout want de bouillon is ook al zout).




Schep de macaroni in een ovenschaal.
Halveer de artisjokharten en leg ze op de macaroni. Leg ook de eieren er bovenop. Overgiet met de saus.


Laat het gerecht 25 minuten bakken in de op 180°C voorverwarmde oven.

Genieten maar!!



(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts