Ovenschotel met broccolipuree, groene groenten en kalfsgehakt

Bij de meeste ovenschotels ligt de aardappelpuree bovenaan, al dan niet bedekt met een gegratineerd kaaslaagje. Hier ligt de puree onderaan en dat intrigeerde me aan dit recept. Het gaat trouwens niet echt om een aardappelpuree, eerder een groentenpuree met een klein beetje aardappel erin verwerkt. Een ovenschotel met drie verschillende soorten groenten. Zeer, zeer, zéér geslaagd!!!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

500 g kalfsgehakt
2 broccoli's
4 kleine aardappelen
2 preistengels
400 g erwten (diepvries)
1 grote ui
2 teentjes knoflook
120 g geraspte (gratin)kaas
nootmuskaat
peper en zout

Verwarm de oven alvast voor op 200°C met de grillstand aan.

Snijd de broccoli in roosjes, schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Kook (of stoom) samen gaar in +/- 15 minuten.

Versnipper ondertussen de ui en de knoflook en stoof deze aan in een scheutje olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul.

Snijd de prei in dunne ringen en voeg ook deze toe. Voeg de erwtjes toe. Kruid het geheel met peper, zout en nootmuskaat en warm nog even door.


Giet de broccoli en aardappel af, voeg een scheut olijfolie, wat peper, zout en nootmuskaat toe en pureer met de staafmixer.

Schep de broccolipuree in een ovenschotel en leg daarop het gehaktmengsel. Werk af met de geraspte kaas.



 

Grill de ovenschotel 5 à 10 minuten in de voorverwarmde oven, tot het gerecht een heerlijk goudbruin korstje krijgt.

Smakelijk!!!


(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts