Kerstomaat-basilicumtaart met geitenkaas en parmaham

Vorig weekend maakten we met het hele gezin tapas klaar als avondmaal. Ieder van ons koos één tapa uit om te maken en uiteraard smulden we ze uiteindelijk lekker samen op. Heerlijk! Met hun 14 en 12 jaar zijn mijn jongens stilaan oud genoeg om zelfstandig aan de slag te gaan in de keuken. Vooral de jongste vindt het al geruime tijd leuk om nu en dan mee te koken en bakken. Na ons 'tapaweekendje' had hij de smaak duidelijk weer helemaal te pakken en afgelopen week maakte hij dan ook helemaal alleen een lekkere hartige taart klaar (aan de hand van een receptje, dat wel). En wat was ze lekker! Zeker voor herhaling vatbaar dus!


Dit heb je nodig:

1 rol bladerdeeg
500 g kerstomaten
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel witte suiker
2 teentjes knoflook
150 g zachte geitenkaas (zoals Chavroux)
100 g parmaham
twee handjesvol verse basilicum
50 g gemalen parmezaanse kaas of parmezaankrullen (naar keuze)
peper en zout


Verwarm de oven alvast voor op 200°C.

Leg het bladerdeeg samen met het bakpapier in een taartvorm. Verdeel de kerstomaten over het deeg.

Pers de knoflook (of snijd hem fijn). Meng in een schaaltje de knoflook met de olijfolie en de suiker.

Bestrijk met behulp van een keukenkwastje de tomaten met de knoflookolie.
Schep de geitenkaas over de taart.
Scheur de parmaham in stukken verdeel ook deze over de taart.
Knip het grootste deel van de basilicumblaadjes fijn en strooi over de taart. Hou nog wat blaadjes apart voor de afwerking.

Kruid het geheel met wat peper en zout. Let op: niet te veel zout gebruiken want de parmaham is ook best zout.

Bak de taart 15 minuten in de op 200°C voorverwarmde oven.

Verdeel tenslotte de parmezaan en de overige basilicumblaadjes over de taart. Smullen maar!



(recept uit het boekje 'Kook ook: oven')

Reacties

Populaire posts