Nasi goreng uit de oven met spiegeleitjes (VEGGIE)

Handig, zo'n gerechtje dat een tijdje in de oven staat. Je hoeft er een tijd niet meer naar om te kijken en je hebt je handen vrij om even de tafel te dekken of iets dergelijks. Deze nasi goreng viel in ons gezin enorm in de smaak. Verschillende groentjes, rijst, noten, een lekker sausje en eitjes... Mmm!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

400 g basmatirijst
100 g sluimererwten / peultjes
150 g erwtjes (diepvries)
1 ui
2 rode paprika's
2 lente-uitjes
een handvol verse koriander (en als je dat niet lust een ander kruid... bijvoorbeeld peterselie)
4 eieren
4 eetlepels gedroogde, krokante uitjes
4 eetlepels ongezouten pindanoten

voor de saus:
90 ml sojasaus
30 ml vissaus
2 theelepels honing
30 ml sambal oelek

Kook de rijst beetgaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. (10 à 12 minuten normaal gezien) Giet af en laat uitlekken.

Verwarm de oven alvast voor op 180°C.

Snijd de zaadlijsten uit de paprika's en snijd het vruchtvlees in repen.
Pel de ui, snijd ze doormidden en snijd in dunne halve maantjes.

Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje.

 

Schep de rijst, de paprikareepjes, de ui-maantjes, de sluimererwten, de erwtjes en de saus goed door elkaar. Leg alles op een schone, licht ingevette bakplaat. (eventueel op bakpapier)

Maak 4 kuiltjes in het rijstmengsel en breek in elk kuiltje een ei.
Bak de nasi goreng 15 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven, tot het eiwit is opgesteven.


Hak ondertussen de pindanoten grof. Snijd de lente-uitjes in schuine stukken.

Haal de nasi goreng uit de oven en werk het geheel af met lente-ui, pindanoten, gedroogde uitjes en koriander.

Smakelijk!!!


(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts