Gemakkelijke en gezonde yoghurttaart

Gemakkelijk, gezond (nutriscore A!) én superlekker? Ja hoor, deze taart is het echt alledrie! Waar wacht je dus nog op? Ik bak ze in ieder geval binnenkort nog een keer!

Dit heb je nodig:

125 g volle natuuryoghurt
200 g bloem
100 g rietsuiker
3 eieren
100 ml zonnebloemolie
8 g bakpoeder
1 vanillestokje
poedersuiker, voor de afwerking

Verwarm alvast de oven voor op 180°C.

Roer in de kom de yoghurt, de bloem en de suiker door elkaar.

Roer dan één na één de eieren erdoor en voeg dan de olie en het bakpoeder toe.
Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit. Voeg het toe aan het beslag.

 

Wrijf de binnenkant van een springvorm in met zonnebloemolie (of boter) en giet het beslag erin. Bak 35 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven.

Als je een mes in het midden van de taart prikt en het komt er droog weer uit, dan is de taart klaar.

 

Laat de taart in de vorm afkoelen. Bestrooi met poedersuiker als ze is afgekoeld... Klaar!


(recept uit Simply You, magazine van Carrefour)

Reacties

Populaire posts