Chocolate chip cookies met walnoten en havermout

Het walnotenseizoen is aan gebroken. Maar wat doe je met al die vers geraapte noten? Wel, deze koekjes maken bijvoorbeeld! Suuuuuper lekker én je verwerkt er meteen heel wat noten in.


Dit heb je nodig:
(voor +/- 30 koekjes)

25 g havermout
150 g zelfrijzende bloem
1/4 theelepel zout
een snuifje kaneel
120 g ongezouten goede boter, op kamertemperatuur
70 g witte kristalsuiker
70 g bruine suiker
1/2 zakje vanillesuiker
1/2 theelepel citroensap
1 ei
115 g gehakte walnoten
150 g pure chocoladedruppels


Mix de havermoutvlokken met behulp van de staafmixer fijn. Meng het havermoutpoeder met de bloem, het zout en de kaneel.

Klop met de mixer of in de keukenmachine de boter luchtig met de kristalsuiker, de bruine suiker, de vanillesuiker en het citroensap. Mix vervolgens het ei erdoor.
Voeg het bloemmengsel eraan toe en schep alles goed door elkaar.

Hak de walnoten in stukjes of stop ze in een plastiek zakje en ga er met de deegroller over. (erg handig zo!) Voeg ze samen met de chocoladedruppels toe aan het deeg.

 

Laat het deeg ongeveer een uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Bedek een bakplaat met bakpapier. Rol van een eetlepel deeg telkens een balletje tussen je handen, druk het het beetje plat en leg de koekjes met wat ruimte er tussen op het bakpapier.

Bak ze 12 à 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en ... smullen maar!


(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts