Eton Mess: een heerlijk dessertje met aardbeien, Griekse yoghurt en meringue

Oké, dit (Britse) dessertje smaakt heerlijk bij warm weer. Ik maakte het dan ook voor het eerst in de zomer. Maar aardbeien zijn tegenwoordig het hele jaar door te vinden en wie zegt er nu nee tegen een super gemakkelijk en overheerlijk dessert?

Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

150 g aardbeien
1 limoen - liefst bio
150 g Griekse yoghurt
2 eetlepels poedersuiker
4 eetlepels pistaches (ongezouten)
2 grote meringues
4 takjes verse munt


Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de vruchten in stukjes.
Was de limoen, rasp de schil er af en roer deze samen met de poedersuiker door de yoghurt.
Hak de pistaches fijn.

Verkruimel de meringues en verdeel de helft ervan over 4 glazen of bokaaltjes.
Leg er een laagje yoghurt overheen en daarna enkele stukjes aardbei. Herhaal en werk af met de pistaches en een takje munt.

 

 



(recept uit Carrefour Food Magazine, België)

Reacties

Populaire posts