Zalmburgers met guacamole

Wat een geslaagd gerechtje! Snel, leuk en gemakkelijk om te maken, mooi om te zien en vooral heel erg lekker! Njammie!!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

4 eetlepels paneermeel
500 g zalmfilet
een handvol verse dille
een handvol verse peterselie
1 limoen
snuifje cayennepeper
2 avocado's
1 rode ui
4 (bruine) pistolets
20-tal kerstomaten
4 handjesvol waterkers
peper en zout

Maal de zalm fijn in de keukenmachine/cutter/met de staafmixer.
Meng met het paneermeel, de verse kruiden, een scheutje limoensap en kruid met cayennepeper en zout. Rol hier vier ballen van en duw deze plat tot burgers.

 

Schep het vruchtvlees van de avocado's uit de schil, verwijder de pitten en plet het vruchtvlees met behulp van een vork. Versnipper de rode ui en schep deze samen met een scheutje limoensap, peper en zout door de avocado.

Snijd de kerstomaatjes doormidden en zet ze even opzij.

 

Bak de zalmburgers in een scheutje olijfolie tot ze mooi goudbruin kleuren.

Bak ondertussen de pistolets indien gewenst nog 5 minuutjes op in de oven (180 à 200°C). Snijd ze doormidden en besmeer ze met guacamole (= het avocadomengsel).
Leg de burgers er bovenop. Besprenkel met een beetje limoensap en leg de tomaatjes en de waterkers erbij. Werk af met een klein scheutje olijfolie en wat peper en zout.

Zo lekker!


(gebaseerd op een recept van Sandra Bekkari, uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts