Speculaascake

Wat is er heerlijker dan de geur van een versgebakken cake die zich door je hele huis verspreidt? Wel, de geur van cake met speculaaskruiden misschien? Een lekkere cake bakken maakt de herfst nog net wat gezelliger vind ik ... en deze speculaascake moet je zeker eens maken! Echt lekker hoor!


Dit heb je nodig:

200 g goede ongezouten boter
4 eieren
200 g witte suiker
200 g zelfrijzende bloem
1 theelepel speculaaskruiden
3 eetlepels speculaaspasta

Verwarm alvast de oven voor op 180°C.

Smelt de boter in de magnetron of in een pannetje op een zacht vuur.

Klop in een mengkom de eieren op met de suiker, met de hand of met behulp van een mixer.
Giet er de gesmolten boter bij en blijf ondertussen goed roeren zodat er zich geen klonters vormen.

Voeg vervolgens de bloem en de speculaaskruiden toe. Meng goed tot een glad deeg. (de speculaaspasta volgt later)

Beboter een cakevorm en bestuif deze met bloem. Giet de overtollige bloem weg.
Schep de helft van het deeg in de vorm. Meng de speculaaspasta kort onder de andere helft van het deeg en schep dit dan op de eerste helft van het deeg. Ga er even met een lepel door zodat je een gemarmerd effect krijgt.

 

Bak de cake 50 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven. Wordt de cake wat te donker? Leg er dan een vel aluminiumfolie bovenop. Zo verbrandt hij niet!

Laat de cake volledig afkoelen en ... smullen maar! Ook lekker met een bolletje vanille-ijs.

(recept uit Carrefour Food magazine, België)

Reacties

Populaire posts