Kip met gnocchi, groene boontjes, pestosaus en feta

Mmm, pesto! Mmm, feta! Mmm, gnocchi, kip en boontjes... een heerlijke combinatie, dit gerechtje.

Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

600 g groene boontjes
4 kipfilets
1 theelepel paprikapoeder
2 eetlepels ongezouten boter
800 g gnocchi, uit de koeling
1 ui
150 g groene pesto
1/2 groentenbouillonblokje
175 g feta
peper en zout

Snijd de eindjes van de bonen en halveer ze als ze groot zijn.
Om de eindjes er gemakkelijk af te snijden, zag ik onlangs een handig trucje: als je boontjes koopt die in een zakje zitten, dan kan je ze eerst allemaal naar 1 kant schudden, ze in het zakje laten en de puntjes er met zakje en al af snijden.


Kook de boontjes zo'n 10 minuten in lichtgezouten water.
Giet ze af, spoel ze met koud water en laat ze goed uitlekken.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Bestrooi de kipfilets met peper en zout en bak ze zo'n 2 minuten per zijde in een scheut olijfolie op hoog vuur in een grote pan. Bestuif ze met 1 theelepel paprikapoeder en bak nog even kort verder.

Neem ze uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Houd de pan nog even bij voor zo meteen. Bak de kipfilets in 12-15 minuten gaar in de  op 180°C voorverwarmde oven.

Verhit 1 eetlepel olie en 2 eetlepels boter in het hete bakvet van de kip en bak hierin de gnocchi in zo'n 10 minuten goudbruin.


Pel en versnipper ondertussen de ui.
Neem de gnocchi uit de pan en bak de ui glazig in het bakvet. Voeg dan de boontjes toe.
Roer de pesto en 200 ml warm water met het verkruimelde bouillonblokje erdoor en breng aan de kook.
Breng op smaak met peper en zout.

Doe de gnocchi en de kip mee in de pan en verwarm kort mee.
Verbrokkel de feta erboven. Smakelijk!



(recept uit Koken & Genieten)

Reacties

Populaire posts