Tortellini met broccoli, Boursin en ham
Alweer een supersimpel receptje met tortellini in de hoofdrol, net als deze tortellini met kerstomaten, spinazie, parmezaan en basilicum die ik onlangs postte.
Ook deze tortellini met ratatouille van enkele jaren geleden is trouwens de moeite om eens te maken!
Of wat dacht je van deze heerlijke en supergemakkelijke ovenschotel? Het originele recept is met ravioli, maar uiteraard kan je ook prima tortellini gebruiken!
Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)
440 g tortellini met kaas (of andere vulling), uit de koeltoog
250 g hamreepjes/-blokjes
2 kleine stronkjes broccoli
1 sjalot
1 teentje knoflook
2 eetlepels gesnipperde verse bieslook
230 Boursin Cuisine
150 ml room
een handvol geraspte kaas, voor de afwerking
peper en zout
Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de broccoli in roosjes en blancheer ze een drietal minuten in lichtgezouten water, giet af en laat goed uitlekken.
Pel en versnipper de sjalot en de knoflook.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de sjalot en de knoflook.
Voeg de broccoli, de room en de Boursin toe en laat de saus even opkoken.
Kruid met peper en zout.
Schep de tortellini onder de saus en werk af met de hamblokjes, de geraspte kaas en de bieslook.





Reacties
Een reactie posten