Salade van gepofte kikkererwten, ratatouillegroenten, halloumi, waterkers en pitadriehoekjes (VEGGIE)

Deze salade maakte ik al een tijdje geleden. Inmiddels is het iets minder 'slaatjes-weer' misschien... alhoewel, kan een salade niet altijd? In ieder geval een superlekkere combinatie!

Dit receptje is heel goed geschikt voor de airfryer, maar ik heb er de oventemperaturen en -tijden ook bij gezet.


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

250 g halloumi
4 pitabroodjes
400 g gegrilde ratatouillegroenten (vers bereid of uit een pot - zo te kopen in de supermarkt)
400 g kikkererwten (blik)
300 g kleine trostomaten
1 bosje waterkers
1 eetlepel vloeibare honing
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel paprikapoeder
een scheut olijfolie
peper en zout


Spoel de kikkererwten en laat ze goed uitlekken.
Meng ze met het paprikapoeder, de gedroogde tijm, een scheut olijfolie, peper en zout. Leg ze in het mandje van de airfryer en pof ze 12 minuten op 180°C. (of zo'n 30 minuten op 190°C in de oven, op een bakplaat of in een ovenschaal)


Leg dan de trostomaten in de airfryer en pof ze 5 minuten op 180°C. (of 10 minuten op 200°C in de oven)

Snijd de halloumi in blokjes, doe er een beetje honing op en leg ze in het bakmandje van de airfryer. Bak ze in 5 minuten rondom krokant op 180°C. In de oven wordt dat zo'n 12 minuten op 200°C.

Warm de ratatouillegroenten lichtjes op in een pannetje.

Nu is het de beurt aan de pitabroodjes. Snijd ze eerst in driehoekjes. Die kan je in 5 minuten krokant bakken op 200°C in de airfryer OF enkele minuutjes in de oven leggen. (goed in het oog houden dat ze niet zwart worden want het kan snel gaan in de oven!) Wil je ze extra lekker maken? Dan kan je ze insmeren met een beetje olijfolie en kruiden met peper en zout en desgewenst nog wat gedroogde kruiden.

Tijd om de salade samen te stellen: meng de waterkers met de gepofte kikkererwten en de ratatouillegroenten. Leg de tomaten en de halloumi bovenop en geef de pitapuntjes erbij.


(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts