Traybake met worst, burrata, ciabatta, rode ui, kerstomaatjes en pesto

Een 'traybake', ik blijf er fan van. Eigenlijk is het net zoals een ovenschotel, maar dan gewoon rechtstreeks op de bakplaat. Je hebt er niet zo veel werk mee en de oven doet gewoon de rest. Heerlijk! Ook deze traybake was super geslaagd en voor herhaling vatbaar!!

Nog meer inspiratie?
Ik postte eerder al deze traybakes:

gnocchi-traybake met groene pesto
traybake van wintergroenten met kaas en soldaatjes van rozijnenbrood
Griekse traybake met mini-burgers en frisse feta-tijmolie
vegetarische Griekse traybake met feta
traybake met gnocchi, worst, broccoli en ricotta
traybake van shoarma met zoete aardappel, paprika en aioli
chicken BLT-traybake

Ik krijg er alweer honger van, jullie ook?


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

500 g kerstomaten
2 tenen knoflook
1 rode ui
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel gedroogde oregano
4 chipolataworstjes
1 ciabatta (of stokbrood)
1 grote bol burrata
een potje groene pesto
een handvol verse basilicumblaadjes
peper en zout


Verwarm de oven alvast voor op 220°C.

Pel en versnipper de knoflook.
Pel de rode ui en snijd hem in partjes.

Leg de kerstomaten met de knoflook en de rode ui op een met bakpapier beklede bakplaat.
Besprenkel met olijfolie, strooi de oregano erover en breng op smaak met peper en zout.
Schep wat door elkaar. Leg tenslotte ook de worstjes op de bakplaat.


Zet de traybake zo'n 20 minuten in de op 220°C voorverwarmde oven., tot de worstjes goudbruin en gaar zijn.

Snijd of trek de ciabatta in stukken en leg deze mee op de bakplaat. Bak nog zo'n 5 minuten mee.

Neem de traybake uit de oven en werk af met de burrata, wat pesto, peper en basilicumblaadjes.
Smakelijk!


(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts