Traybake van shoarma met zoete aardappel, paprika en aioli

Jaja, alweer een traybake. Zo gemakkelijk: je legt alles rechtstreeks op de bakplaat en na 20 minuten haal je een heerlijk gerechtje uit de oven!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

400 g zoeteaardappelfrieten (diepvries)
1 rode paprika
1 rode ui
300 g shoarma (ik nam gemarineerde kippenblokjes in de plaats)
enkele takjes verse peterselie
100 g fijngesneden ijsbergsla
2 eetlepels aioli of knoflooksaus (of mayonaise gemengd met wat knoflookpoeder)

voor erbij: pitabroodjes of tortilla's


Verwarm de oven voor op 200°C.

Beleg een bakplaat met bakpapier. (kan desgewenst ook zonder bakpapier)
Strooi de zoeteaardappelfrieten in een baan op de bakplaat.

Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
Leg de paprikareepjes en de ui in een baan naast de frieten.

Schep daarnaast de shoarma (of kip)


Bak het geheel in ongeveer 20 minuten gaar.

Neem uit de oven en bestrooi met de ijsbergsla. Lepel de aioli eroverheen en werk af met de peterselie.
Smakelijk!!



(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts