Pasta met feta-gehaktsaus en geraspte courgette

Zoals al vaker gezegd hier, ben ik eigenlijk geen pasta-fan. Maar deze pasta ... mmm, zo lekker! Zo ga ik hem dus zeker nog maken. Heel geslaagd!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

400 g pasta (naar keuze)
1 rode ui
1 courgette
200 g feta
1 eetlepel olijfolie
400 g gemengd gehakt
150 ml melk
1/2 bosje peterselie
peper en zout


Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water.

Pel de ui, snijd ze doormidden en snijd ze in halve ringen.
Rasp de courgette (met schil).
Verbrokkel de feta met een vork.

Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en bak het gehakt er rul in. Breng op smaak met wat peper en zout. Voeg de ui en de courgette toe en bak 5 minuten mee.


Houd een beetje feta apart voor de afwerking. Meng de rest van de feta met de melk en 1 eetlepel olijfolie. Roer dit mengsel door het gehakt. Breng op smaak met wat peper en zout.

Giet de pasta af en doe hem bij de gehaktsaus.


Hak/knip de peterselie fijn en bestrooi het gerechtje met de feta en de peterselie.



(recept uit Koken & Genieten)

Reacties

Populaire posts