Quiche met geitenkaas, vijgen en olijven

Het is inmiddels al even geleden dat ik deze quiche maakte, maar ik weet nog precies hoe lekker we hem vonden! Zeer geslaagd, die combinatie van geitenkaas met vijgen en olijven.


Dit heb je nodig:

(voor 4 tot 6 personen)

1 rol kruimeldeeg
300 g geitenkaas (piramidevormig kuipje van Chavroux)
3 verse vijgen
20 ontpitte zwarte olijven
4 takjes verse tijm (of gedroogde tijm uit een potje)
300 ml slagroom (vetgehalte 25-30%)
2 eieren
2 eetlepels olijfolie
peper en zout


EXTRA: taartvorm van +/- 24 cm doorsnede


Verwarm alvast de oven voor op 180°C.

Roer in een mengkom de geitenkaas, slagroom, olijfolie, de eieren en tijm door elkaar en kruid het geheel met wat peper en zout.

Rol het kruimeldeeg (met het bijhorende bakpapier) uit in de taartvorm en giet het geitenkaasmengsel erin.

Snijd de vijgen in kwartjes en verdeel ze samen met de olijven over de vulling.


Bak de taart zo'n 30 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven, tot de quiche stevig en goudbruin is.
Als de bovenkant te snel zou kleuren, leg dan een velletje aluminiumfolie bovenop.

Serveer de quiche lauw ... smakelijk!



(recept uit Koken & Genieten)

Reacties

Populaire posts