Gembercake met basilicumsuiker

Deze cake met ginger beer heeft een lichte gembersmaak. Afgewerkt met basilicumsuiker wordt hij extra origineel. Mmm!


Dit heb je nodig:

4 eieren
200 g witte suiker
8 g vanillesuiker
een snuifje zout
150 ml zonnebloemolie
150 ml ginger beer (gemberlimonade)
300 g bloem
3 theelepels bakpoeder
een beetje paneermeel
125 g poedersuiker

voor de basilicumsuiker:

10 grote blaadjes basilicum
2 eetlepels witte suiker

Verwarm alvast de oven voor op 180°C.

Kluts de eieren en klop er de suiker, de vanillesuiker, een snuifje zout, de olie en het ginger beer door.
Schep de bloem en het bakpoeder door het eimengsel.

Vet een cakevorm in met een beetje zonnebloemolie, bestrooi de randen met paneermeel en vul de vorm met het cakebeslag.

Bak de cake zo'n 50 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd hem na 20-25 minuten bakken in de lengte in met een mes zodat het koolzuur kan ontsnappen. Houd de cake wel een beetje in het oog. Bij mij werd hij iets te donker bovenaan. Je kan dat voorkomen door tijdig een vel aluminiumfolie bovenop te leggen.

Maak ondertussen de basilicumsuiker. Vermaal hiervoor de basilicumblaadjes met de suiker in een vijzel. Volgens het originele recept dien je de suiker vervolgens drie uur in de oven laten drogen op  60°C. Ik deed dit echter niet (ik bekeek nog andere receptjes waarbij dit niet werd gedaan) en de suiker was in ieder geval erg lekker zo!


Als de cake helemaal is afgekoeld, maak dan het glazuur. Roer hiervoor de poedersuiker met ongeveer 3 eetlepels water glad. Schenk over de cake en bestrooi met de basilicumsuiker.



(recept uit Koken & Genieten)

Reacties

Populaire posts