Ovengeroosterde venkel met spinazie, burrata en mandarijn-veenbessendressing (VEGGIE)

Dit gerechtje kan je klaarmaken als een kleine lunch of een bijgerecht. Waarbij je het ook eet, je zal ervan genieten! Wat een heerlijke, originele combinatie is dit!! Wij genoten er in ieder geval heel erg van.

Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

2 stronkjes venkel
300 g burrata (2 bolletjes)
60 g verse jonge bladspinazie
2 teentjes knoflook
1 (bio)mandarijn
100 g bereide veenbessen uit een pot (of veenbessencompote of -confituur)
1 theelepel grove mosterd
2 eetlepels vloeibare honing
scheut olijfolie
peper en zout

Verwarm de oven voor op 185°C.

Pel en pers/versnipper de knoflook.
Snijd de venkel in plakjes, leg deze op de bakplaat of in een ovenschotel, verdeel er een scheut olijfolie en de versnipperde knoflook over en kruid met peper en zout. Schep alles door elkaar.


Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven. Opgelet: de laatste 10 minuten moet de dressing er nog bij. (zie hieronder)

Rasp ondertussen de schil van de mandarijn en pers het sap uit het vruchtvlees.


Meng in een klein ovenschaaltje de veenbessen met de geraspte mandarijnschil, het mandarijnsap, een scheutje olijfolie, de honing (een beetje minder als je veenbessenconfituur neemt; anders wordt het te zoet) en wat peper en zout.
 Zet het ovenschaaltje met het mandarijn-veenbessenmengsel 10 minuten mee in de oven.


Neem het mandarijn-veenbessenmengsel uit de oven en meng er de mosterd en nog een klein scheutje olijfolie door.

Leg in een serveerschaal onderaan de (rauwe, gewassen) spinazieblaadjes, daar bovenop de venkelplakjes, de in stukken getrokken burrata en werk het geheel af met de mandarijn-veenbessendressing.


(gebaseerd op een recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts