Krabballetjes met knoflookmayonaise

Hierbij het tweede receptje dat ik jullie nog tegoed had van de feestdagen ... Op oudjaar verdeelden we zoals gewoonlijk de taken. We smulden de hele avond door van zelfgemaakte hapjes. Zoonlief zorgde voor deze lekkere krabballetjes met knoflookmayonaise. Mmm!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen of 10 personen als je er slechts enkele per persoon serveert zoals wij)

2 blikjes krab (120 g uitlekgewicht per blikje)
3 lente-uitjes
1/4 rode paprika
1 stengel selder
1 eetlepel verse gehakte peterselie
1 ei
3 eetlepels mayonaise
1 theelepel mosterd
10 eetlepels panko (Japans paneermeel)

voor de knoflookmayonaise:
120 g mayonaise
1 teentje knoflook
enkele druppels tabasco


Laat de krab uitlekken en verkruimel deze met behulp van een vork in een kom.

Hak de lente-ui, de paprika en de selder fijn. Stoof ze aan in een pan met wat boter of olie. Neem van het vuur.

Meng het groentenmengsel met de krab en voeg de peterselie, het ei, de mosterd en de mayonaise toe.
Voeg zoveel panko toe als nodig is om balletjes van het mengsel te kunnen rollen.

Breng het geheel op smaak met wat cayennepeper en zout.



Doe wat panko in een kom. Rol balletjes van het krabmengsel en rol ze door de panko.
Laat minstens een halfuur opstijven in de koelkast.


Tijd om de knoflookmayonaise te maken!
Pel en pers de knoflook en roer hem door de mayonaise. Breng op smaak met tabasco.

Laat een flinke scheut olie heet worden in een grote pan en bak er de krabballetjes aan alle kanten goudbruin in.

Serveer met de knoflookmayonaise en desgewenst ook met een partje citroen.



(recept uit Koken & Genieten)

Reacties

Populaire posts