Currysoep / kerriesoep met appel

Soep met stukjes appel erin? Ja hoor, bij deze soep blijkt dat een super goede combinatie te zijn! Heel gemakkelijk én heel lekker!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

1 grote ui
2 aardappels
2 appels
2 eetlepels boter
1 eetlepel currypoeder
1,5 groentenbouillonblokje
1 theelepel sojasaus
100 ml melk
1/2 bosje verse bieslook
peper en zout


Pel en versnipper de ui.
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
Schil 1 appel, snijd hem in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Verhit de boter in een grote kookpot en fruit de ui glazig. Voeg dan de aardappel- en appelblokjes toe en bak kort. Voeg het currypoeder toe en bak dit kort mee.


Giet er vervolgens 800 ml water bij en voeg de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat afgedekt 15 minuten koken op laag vuur.

Was ondertussen de overige appel, snijd hem in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakjes.
Snijd/knip de bieslook fijn.

Pureer de soep met de staafmixer. Schenk de sojasaus en de melk erbij en verwarm kort nog even.
Breng de soep op smaak met peper en zout.

Garneer de soep met de aardappelpartjes en de bieslook.
Smullen maar!


(recept uit Koken & Genieten)

Reacties

Populaire posts