Mexicaanse hotdogs

Mmm, echt het beste van twee werelden! Wie lust er nu niet eens graag een lekkere hotdog? En wat zijn die typische smaken uit de Mexicaanse keuken toch onweerstaanbaar: guacamole, jalapeños, nachochips, ... Moet ik nog vertellen dat deze hotdogs hier in de smaak vielen? Lekker!

Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

1 avocado
1 limoen
2 tomaten
4 takjes koriander of peterselie
2 eetlepels wittewijnazijn
een snuifje suiker
4 hotdog-worsten
4 hotdogbroodjes (of harde broodjes)
150 g maïs (blik)
40 g jalapeños
50 g nachochips
peper en zout


Verwarm alvast de oven voor op 180°C.

Halveer de avocado in de lengte, neem de pit eruit, schep het vruchtvlees uit de schil en pureer het met een vork. Breng op smaak met limoensap naar smaak, zout en peper.

Snijd de tomaten in vieren, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd/knip de koriander- of peterselieblaadjes fijn en meng met de tomatenblokjes en de azijn.
Breng op smaak met wat peper, zout en suiker.


Snijd de broodjes in de lengte in, maar niet helemaal door, en verwarm ze zo'n 5 minuten in de voorverwarmde oven.

Verwarm de worsten in heet water.
Verbrokkel de chips grof (gewoon met je handen) en laat de maïs uitlekken.

Beleg tenslotte de broodjes met de guacamole (= avocadomengsel), de worsten, de tomatensalsa, de maïs, de jalapeños en de nachochips. Smakelijk!


(recept uit Koken & Genieten)

Reacties

Populaire posts