Gebakken peperkoek met paté (of geitenkaas) en vijgen

Oké, rijkelijk laat ... maar ik had jullie nog twee receptjes van met de feestdagen tegoed! Ik begin met dit super gemakkelijk én super lekker hapje. Het ziet er niet alleen mooi uit, het is ook heel erg lekker. Wil je dus zonder al te veel werk een leuk, smakelijk hapje op tafel zetten? Maken maar!


Dit heb je nodig:
(voor 8 stuks)

4 sneetjes peperkoek met honing
100 g paté (wij namen wildpaté, maar je kan uiteraard helemaal kiezen)
2 eetlepels vijgenconfituur (of geitenkaas voor de vegetariërs!)
2 vijgen
2 eetlepels gehakte walnoten
enkele takjes verse bladpeterselie

Snij de sneetjes peperkoek in de helft en bak ze langs beide kanten goudbruin in een scheutje olijfolie.

Snijd de vijgen in partjes.

Smeer telkens een beetje paté op de sneetjes peperkoek (of leg er een plakje op, naargelang hoe vast je paté is), leg er een schepje vijgenconfituur op en leg daarop een partje vijg. Werk af met de gehakte walnoten en de peterselie.

Smullen maar!

(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts