Croque-monsieurs, nét wat anders! (4 originele recepten)
De klassieke croque-monsieur (of tosti) is gevuld met kaas en ham. Heerlijk, maar natuurlijk ook heel leuk om ze eens met iets anders te vullen. Deze vier versies (1 met vlees, 1 met vis en 2 veggie) moet je zeker eens proberen!
De werkwijze is natuurlijk voor elke croque hetzelfde: je belegt een sneetje brood en dekt dat af met een ander sneetje. Je besmeert beide kanten met wat boter en bakt de croque in een croque-monsieur toestel of in de pan goudbruin. Ik gebruik steeds mijn toestel én ik maak de mijne steevast zónder boter! Gezonder en nog steeds heel erg lekker!
Welk brood je gebruikt, kies je natuurlijk helemaal zelf. Wij gebruikten toastbrood en nog een overschotje gewoon wit brood. Uiteraard kan het ook met bruin brood, helemaal zoals je wenst!
Hieronder vind je de ingrediënten per croque.
Croque met ontbijtspek, rode ui, honing en gruyère
ontbijtspek: 2 à 3 plakjes, krokant gebakken in een pannetje zonder vetstof
rode ui: een tiental dun gesneden halve ringen
honing (vloeibare): naar smaak
gruyère (geraspte): 10 gram
Croque met tonijn, mosterdkaas, selder en kappertjes
tonijnsalade: 30 gram
mosterdkaas: 1 plakje
kappertjes: een vijftiental
tonijnsalade: 30 gram
mosterdkaas: 1 plakje
kappertjes: een vijftiental
selder: een zestal dun gesneden boogjes
Croque met ricotta, artisjok, pesto en spinazie
ricotta: 30 gram, gekruid met een beetje peper en zout
artisjokharten: een tweetal, desgewenst in stukjes gesneden
groene pesto: 20 gram
ricotta: 30 gram, gekruid met een beetje peper en zout
artisjokharten: een tweetal, desgewenst in stukjes gesneden
groene pesto: 20 gram
jonge bladspinazie: een vijftal blaadjes
Croque met blauwe kaas, peer en tijm
gorgonzola: 15 gram, in plakjes of wat uitgesmeerd
peer: 1/4, in plakjes
tijm: 1 takje, gerist (of wat gedroogde tijm)
(recepten uit Libelle Lekker)









Reacties
Een reactie posten