Croque-monsieurs, nét wat anders! (4 originele recepten)

De klassieke croque-monsieur (of tosti) is gevuld met kaas en ham. Heerlijk, maar natuurlijk ook heel leuk om ze eens met iets anders te vullen. Deze vier versies (1 met vlees, 1 met vis en 2 veggie) moet je zeker eens proberen!


De werkwijze is natuurlijk voor elke croque hetzelfde: je belegt een sneetje brood en dekt dat af met een ander sneetje. Je besmeert beide kanten met wat boter en bakt de croque in een croque-monsieur toestel of in de pan goudbruin. Ik gebruik steeds mijn toestel én ik maak de mijne steevast zónder boter! Gezonder en nog steeds heel erg lekker!

Welk brood je gebruikt, kies je natuurlijk helemaal zelf. Wij gebruikten toastbrood en nog een overschotje gewoon wit brood. Uiteraard kan het ook met bruin brood, helemaal zoals je wenst!

Hieronder vind je de ingrediënten per croque.

Croque met ontbijtspek, rode ui, honing en gruyère

ontbijtspek: 2 à 3 plakjes, krokant gebakken in een pannetje zonder vetstof
rode ui: een tiental dun gesneden halve ringen
honing (vloeibare): naar smaak
gruyère (geraspte): 10 gram


Croque met tonijn, mosterdkaas, selder en kappertjes

tonijnsalade: 30 gram
mosterdkaas: 1 plakje
kappertjes: een vijftiental
selder: een zestal dun gesneden boogjes


Croque met ricotta, artisjok, pesto en spinazie

ricotta: 30 gram, gekruid met een beetje peper en zout
artisjokharten: een tweetal, desgewenst in stukjes gesneden
groene pesto: 20 gram
jonge bladspinazie: een vijftal blaadjes


Croque met blauwe kaas, peer en tijm

gorgonzola: 15 gram, in plakjes of wat uitgesmeerd
peer: 1/4, in plakjes
tijm: 1 takje, gerist (of wat gedroogde tijm)




(recepten uit Libelle Lekker)


Op zoek naar nog meer inspiratie?
Maak dan zeker ook eens deze heerlijke tuna melt!


Reacties

Populaire posts