Koude aardappelsalade met zilveruitjes, augurken en verse kruiden
Persoonlijk vind ik aardappelsalade vaak te zuur. Deze salade echter is perfect in balans. Fris, kruidig en zacht van smaak, met genoeg karakter zonder te overheersen. Ik maakte hem bij de teppanyaki, maar hij past natuurlijk bij nog veel meer gerechten!
Dit heb je nodig:
(voor 4 à 6 personen)
1 kg vastkokende aardappelen
2 eetlepels zilveruitjes
4 kleine augurken
1 kleine sjalot
verse peterselie (of diepvries) naar smaak
(voor 4 à 6 personen)
1 kg vastkokende aardappelen
2 eetlepels zilveruitjes
4 kleine augurken
1 kleine sjalot
verse peterselie (of diepvries) naar smaak
verse bieslook (of diepvries) naar smaak
verse dragon (of diepvries) naar smaak
2 lente-uitjes
3 eetlepels mayonaise
peper en zout
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Kook ze in 10-15 minuten gaar in gezouten water. Spoel ze onder koud water zodat ze afkoelen.
Snijd de augurken in kleine blokjes.
Pel de sjalot en versnipper ze.
Hak of knip de peterselie, de bieslook en de dragon fijn.
Meng de mayonaise, de groene kruiden, de sjalot, de zilveruitjes en de augurken door de aardappelblokjes. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Toch nog wat meer zuurte? Voeg dan een scheut azijn toe. (deed ik dus niet)
2 lente-uitjes
3 eetlepels mayonaise
peper en zout
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Kook ze in 10-15 minuten gaar in gezouten water. Spoel ze onder koud water zodat ze afkoelen.
Snijd de augurken in kleine blokjes.
Pel de sjalot en versnipper ze.
Hak of knip de peterselie, de bieslook en de dragon fijn.
Meng de mayonaise, de groene kruiden, de sjalot, de zilveruitjes en de augurken door de aardappelblokjes. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Toch nog wat meer zuurte? Voeg dan een scheut azijn toe. (deed ik dus niet)
(recept uit Libelle Lekker)



Reacties
Een reactie posten