Coleslaw met appel, kaasblokjes en een lichte currysaus

Ook deze coleslaw maakte ik bij onze kerst-teppanyaki. Wat een fijn sausje, lekker subtiel en echt heel erg lekker! Dit maak ik zeker nog vaker, net als deze aardappelsalade trouwens. Samen met deze fattoush (aangevuld met granaatappelpitten) waren dit de perfecte bijgerechtjes!


Dit heb je nodig:
(voor 4-6 personen)

1 rode ui
1/2 appel
200 geraspte wortelen
200 geraspte witte kool
verse peterselie naar smaak
2 eetlepels mayonaise
100 g jonge kaas (blok)
currypoeder
appelazijn
peper en zout


Pel de rode ui, snijd ze doormidden en dan in fijne halve ringen.
Schil de appel en snijd in dunne reepjes.
Versnipper de peterselie.

Meng de wortelen, de witte kool, de rode ui, de appelreepjes en de peterselie door elkaar.

Meng de mayonaise met wat currypoeder, een scheutje appelazijn en wat peper en zout.
Proef en kruid bij naar smaak.

Meng de dressing door de salade.


Snijd de kaas in blokjes en strooi ze over de coleslaw.

Smakelijk!


(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts