Paascupcakes met marsepeinen kuikentje / paashaasje

Sinds ik onlangs voor het eerst marsepein heb gekleurd en gevormd (voor m'n paascakejes met kokosspekken) liet het "decoreren met marsepein me niet meer los en ben ik met eigen inspiratie aan de slag gegaan... Met als resultaat mijn schattige zelf uitgewerkte én natuurlijk ook superlekkere paascupcakes!!  Zijn het geen schatjes?



Voor de cakejes zelf gebruikte ik mijn reeds op deze blog vermelde cupcake-receptje.

Voor de versiering gebruikte ik marsepein + voedingskleurstoffen, voor de oogjes en de snorhaartjes gesmolten chocolade en voor de neusjes van de paashaasjes nam ik suikerhartjes uit een busje met decoratie voor op gebak (merk Vahiné).

Ik beschrijf hieronder even hoe ik te werk ben gegaan... Ik zei het al, het was nog maar de tweede keer dat ik met marsepein werkte op die manier, dus allicht zijn er nog betere methoden waar ik nog geen ervaring mee heb!  Alle tips zijn trouwens welkom...

Ik geef hier even dezelfde fotootjes mee als bij de paascakejes met kokosspekken... Daarvoor gebruikte ik tenslotte ook gekleurde marsepein.

Om te voorkomen dat je achteraf met gekleurde handen zit, kan je best wegwerphandschoenen aandoen.
Mijn kleurstofjes kocht ik gewoon bij GB.  Ik vond ze tussen de bakspullen, bij de nootjes e.d.


Eerst druk je de marsepein wat plat en voeg je enkele druppels kleurstof toe, die je er goed door kneed.


Je voegt gewoon kleurstof toe tot je de gewenste kleur bekomt.

Dan leg je de gekleurde marsepein tussen 2 diepvrieszakjes of tussen 2 velletjes vershoudfolie en rol je hem met een deegrol uit tot de gewenste dikte.


Het "basisrondje" voor deze cupcakes stak ik uit met behulp van een glas en de rest van de versiering sneed ik allemaal uit met een aardappelmesje.  Tijdens het werken met de marsepein hield ik mijn handschoenen aan om vingerafdrukken te voorkomen.
De gemolten chocolade drupte ik op de cakejes met de achterkant van een klein lepeltje en de snorhaartjes "sneed" ik erop met een aardappelmesje.

Er komt wel wat geduld bij kijken, maar ik vind het resultaat toch echt wel euh... om op te eten!



Reacties

  1. Ziet er alleszins heel leuk uit. Persoonlijk vind ik die kleurtjes niet goed werken, zeker als je felle kleuren wil, moet je veel vloeistof toevoegen en dan wordt het allemaal wat plakkeriger. Ik gebruik meestal kleurstof/gel van spectrum color gel. In alle kleuren verkrijgbaar en heel weinig van gebruiken. Ik gebruik ook meestal suikerpasta ipv marsepein omdat, behalve ik (en ik sta op dieet dus eet niets van dit lekkers), niemand van mijn gezinnetje marsepein lust.
    Ik ga volgende week eens pralines proberen te maken na het lezen van jouw blogje!

    Grtjs
    Kirsten

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En waar vind je die gel dan Kirsten?

    Laat me maar weten hoe je "praline-avontuur" afloopt hè! :o)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey Eva,

    Ik gebruik die kleurstoffen ook :) Je kunt er ook mee schilderen. Dit is waar ik toevallig net mee bezig ben (ook geschilderd dus) op marsepein:
    http://i52.tinypic.com/2jdgmsy.jpg
    Dan zijn de kleuren ook een beetje feller.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wow, knap zeg Snoeske! Dat zie ik mezelf nog niet meteen doen, zo'n heel kunstwerk in marsepein maken... :o)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi, ik kom toevallig op je site. Lekkere dingen staan er op. Als je toevallig iemand met een makro pas kent - daar kun je fondant, marsepein, chocolate melts en ook kleur pasta kopen (en nog wel meer). Verder zijn er een aantal online winkels die kleur pasta verkopen (www.deleukstetaartenshop.nl en www.spullenvoorjetaart.nl bijv.). Kleurstof vloeistof is super voor in koekjes, maar marsepein en fondant worden er snel te nat van. Nog een tip die iemand mij leerde: je kunt marsepein/ fondant ook op poedersuiker uitrollen. Suiker later met een iets vochtig doekje er af deppen. Dit is vooral handig als je een grote taart helemaal met fondant/marsepein wilt bekleden.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts