Kip saltimbocca met broccoli en rozemarijn-aardappelpartjes

Klassieke saltimbocca alla romana wordt normaal met kalfsvlees gemaakt. Ook deze versie met kip is erg lekker! Wist je trouwens dat saltimbocca 'spring in de mond' betekent? Het is zo lekker dat het letterlijk in je mond springt!

Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

1 broccoli
650 g vastkokende aardappelen
3 takjes verse rozemarijn
5 eetlepels olijfolie
1 theelepel grof zeezout
500 g kipfilet
75 g parmaham


Verwarm alvast de oven voor op 200°C.

Snijd de broccoli in roosjes.
Snijd de aardappelen in reepjes (met de schil eraan).
Ris de naalden van de takjes rozemarijn.

Schep de aardappelpartjes met de rozemarijn en 3 eetlepels olijfolie om.

Leg alles op een bakplaat. Strooi het zout erover en schep alles nog eens door elkaar.


Halveer de plakjes parmaham in de lengte.
Snijd de kipfilet in lange blokjes en omwikkel elk blokje met parmaham.
Leg ze op de bakplaat en besprenkel met nog 2 eetlepels olijfolie.


Bak zo'n 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Smakelijk!!


(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts