Kruidige wortelmuffins

Heb je nog een restje (rauwe) wortelen in huis, al dan niet geraspte? Ideaal om deze muffins eens te maken! Verassend lekker én heel gemakkelijk te maken!! Ik voegde aan het basisrecept nog wat kaneel en nootmuskaat toe. Mmm!


Dit heb je nodig:
(voor 8 stuks)

100 g ongezouten boter, op kamertemperatuur (of heel kort opgewarmd in de magnetron)
100 g kristalsuiker
2 eieren
100 g zelfrijzende bloem
+/- 1 grote wortel of een rest geraspte wortelen
1 theelepel kaneelpoeder
1/2 theelepel nootmuskaat


Verwarm alvast de oven voor op 180°C.


Meng de boter met de suiker tot een romig mengsel. (met de hand of met behulp van de staafmixer)
Voeg een voor een de eieren toe en meng goed.
Schep er de zelfrijzende bloem, de kaneel en het nootmuskaat door.
Rasp de wortel en meng hem ook door het deeg.

Verdeel het deeg met behulp van een ijsschep in muffinvormpjes (met daarin muffinpapiertjes).
Bak 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de muffins goudbruin gebakken zijn.


Je kan testen of ze gaar zijn door er een satéstokje in te prikken. Komt dit er droog uit, dan zijn ze klaar.
Worden de muffins tijdens het bakken nogal donker bovenaan, dan kan je er een velletje aluminiumfolie overheen leggen.

Smullen maar!


(gebaseerd op een recept uit Carrefour Food Magazine)

Reacties

Populaire posts