Kwarktaart met boterkoekjes-bodem en aardbeien

Via 'Too Good to Go' kreeg ik afgelopen week weer een pot van 500 g kwark/plattekaas. Vorige keer maakte ik daar DEZE trifle mee. Ditmaal werd het een overheerlijke kwarktaart. Echt heel fris en lekker!


Dit heb je nodig:

200 g boterkoekjes (ik gebruikte Galettes van St. Michel)
100 g ongezouten boter
500 g magere kwark
250 ml slagroom, vetgehalte 30%
100 g witte kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker (8 gram)
6 gelatineblaadjes
1 citroen
500 g verse aardbeien

EXTRA: springvorm van ongeveer 24 cm doorsnede

Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of doe ze in een plastic (vershoud)zakje en rol erover met een deegroller.
Smelt de boter in een kookpannetje of in de magnetron.

Meng de koekkruimels met de gesmolten boter.

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en druk het koekmengsel stevig op de bodem met een houten lepel. Zet even in de koelkast om te laten opstijven.


Week de gelatineblaadjes in koud water gedurende zo'n 5 minuten.

Was ondertussen de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer ze (de aardbeien, niet de kroontjes :))
Zet ze met de gesneden kant naar buiten allemaal naast elkaar tegen de zijkanten van de springvorm.

Snijd de citroen doormidden en knijp ze helemaal uit in een klein pannetje. Verwarm het citroensap zonder het te laten koken. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het citroensap. Laat kort afkoelen.


Meng de kwark met de suiker en de vanillesuiker in een grote kom.
Voeg het gelatine-citroensap toe en meng goed.
Klop de slagroom stijf en spatel deze voorzichtig door het kwarkmengsel tot het een glad geheel is. (schep voorzichtig om de lucht die je net in de room hebt geklopt er niet weer uit te kloppen)


Giet de kwarkvulling op de koekbodem in de springvorm en laat de kwarktaart minimum 4 uur opstijven in de koelkast. (een hele nacht is nog beter!)

Garneer de taart na het opstijven met de rest van de aardbeien en serveer. Mmm!



(recept gegenereerd via ChatGPT)

Reacties

Populaire posts