Gnocchi-traybake met groene pesto (VEGGIE)

Traybakes zijn helemaal in tegenwoordig. Een chique woord voor een gerecht dat je volledig in de oven bereid dus eigenlijk, gewoon rechtstreeks op de bakplaat. Lekker gemakkelijk! Deze traybake koos (en maakte!) de dochter uit mijn receptenmap en wat was het alweer een geslaagd gerechtje!

Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

1 rode ui
2 teentjes knoflook
400 g gnocchi (uit de koeling)
1 courgette
150 g kerstomaten
3 eetlepels groene pesto
2 eetlepels pijnboompitten
125 g mozzarella
optioneel: enkele blaadjes basilicum
een scheut olijfolie
peper en zout

voor het sausje:
3 eetlepels kwark (wij gebruikten Griekse yoghurt)
2 eetlepels groene pesto
peper en zout

Verwarm alvast de oven voor op 180°C.

Pel de ui, snijd hem doormidden en snijd hem dan in halve ringen.
Pel en versnipper de knoflook.
Snijd de courgette in de lengte doormidden en dan in plakjes.
Snijd de kerstomaten in de lengte doormidden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier (of een siliconen bakvel) en verdeel er de ui, de knoflook, de gnocchi, de courgette en de tomaten over.

Besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper en zout.
Voeg de pesto toe en meng alles door elkaar.
Bestrooi het geheel met de pijnboompitten en bak in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Meng voor het sausje de kwark (of yoghurt) met de pesto, kruid met wat peper en zout en serveer dit bij het gerechtje.

Verdeel tenslotte de mozzarella en eventueel enkele blaadjes basilicum over de traybake en serveer. Smakelijk!



(recept uit Koken & Genieten)

Reacties

Populaire posts