Kipgyros-wrap met frietjes en feta

In de afgelopen jaren trokken wij vaak met het gezin naar Griekse eilanden. Vorig jaar kozen we voor de verandering eens voor Mallorca, dit jaar voor Lissabon en Londen. Om toch weer even in Griekse sferen te komen dit Grieks geïnspireerd gerechtje. Mmm, zo lekker!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

350 kipfilet
400 g oven- of airfryerfrieten
2 takjes verse tijm
1,5 theelepels gedroogde oregano
peper en zout
scheutje olijfolie
8 tortilla-wraps
1 rode ui
1/2 komkommer
50 g feta

voor de marinade:
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel oregano (vers of gedroogd)
1/2 theelepel tijm (vers of gedroogd)
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel knoflookpoeder
sap van 1/2 citroen
peper en zout naar smaak


Als je een oven gebruikt en geen airfryer, verwarm dan alvast de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking van de frieten.

Meng alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar.
Snijd de kipfilet in reepjes/blokjes en marineer deze hier minimaal 20 minuten in. (plaats in de koelkast)


Snijd de komkommer in de lengte doormidden en snijd deze in plakjes.
Pel de rode ui en snijd hem eveneens in dunne halve maantjes.


Leg de frieten op de bakplaat of in de airfryer en kruid ze met de verse tijm, de gedroogde oregano, peper en zout en besprenkel met wat olijfolie. Bak ze volgens de aanwijzingen op de verpakking.


Bak de kip zo'n 15 minuten in de oven op 200°C of zo'n 8 minuten in de airfryer op 180°C. Leg ze hiervoor even naast de frietjes of houd de frieten warm onder een velletje aluminium en bak de kip apart.

Verwarm ondertussen de tortilla-wraps in een beetje olie in de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.


Leg de kip, de frieten, de rode ui en de komkommer op de wraps en verkruimel tenslotte de feta er met je handen overheen.

Smakelijk!


(recept uit Koken & Genieten)

Reacties

Populaire posts