Pasta met broccoli, rucola en geitenkaas-pestosaus (VEGGIE)

Pasta, daar doe je mij doorgaans geen plezier mee. Geitenkaas en broccoli daarentegen ... De rest van mijn gezin eet dan weer wél graag pasta. Ik besloot dit receptje eens te maken en daar had ik zeker geen spijt van! Helemaal goedgekeurd!!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

een groot handvol pijnboompitten
160 pasta (naar keuze)
1 broccoli
1 ui
1 dikke teen knoflook
150 g zachte geitenkaas (type Chavroux, piramidevormig kuipje)
1 courgette
2 eetlepels groene pesto
een groot handvol rucola
40 g gemalen parmezaan
peper en zout


Breng water aan de kook in een grote pot.

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een pan zonder vetstof tot ze lekker geuren en goudbruin zijn. Zet ze opzij.


Kook de pasta in het kokende water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de broccoli in roosjes. Ook de stam mag in blokjes erbij. Die is ook lekker.
Voeg de broccoli de laatste 4 minuten bij de pasta en laat even mee koken.


Schep 3 pollepels van het pastakookvocht op en zet opzij.
Giet de pasta en broccoli dan af en laat uitlekken in een vergiet.

Versnipper de ui en de knoflook.
Zet de (lege) kookpot terug op het vuur en verhit er een scheutje olijfolie in. Bak de ui hierin aan. Voeg de knoflook toe en laat kort meebakken.

Schep de geitenkaas bij de ui en voeg 2/3 van het pastakookvocht toe. Roer tot de geitenkaas gesmolten is en kruid met wat peper en zout. Neem van het vuur en roer de pesto door de saus.


Rasp de courgette grof of draai hem in sliertjes met een spiraalsnijder als je die hebt.
Schep de courgette, de pasta en broccoli door de saus en breng het geheel weer zachtjes aan de kook.
Voeg wat extra pastakookvocht toe als het te droog zou worden. (was bij mij niet nodig)

Schep de rucola door de pasta en schep het geheel uit in borden of kommen. Werk af met de parmezaan, nog een schepje pesto en de geroosterde pijnboompitten.

Smakelijk!


(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts