Salade met vijgen, druiven, walnoten en blauwe kaas (VEGGIE)

Het begin van de herfst: het perfecte moment voor verse vijgen, walnoten en druiven. Deze salade oogt niet alleen mooi met haar verschillende kleuren, maar is ook heel erg lekker! Zeker voor herhaling vatbaar!!

Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

250 g gemengde sla
4 verse vijgen
1 takje blauwe druiven (pitloos)
een handvol walnoten
1 sjalot
1 stokbrood
250 g blauwschimmelkaas
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels wittewijnazijn
1 eetlepel vloeibare honing
peper en zout


Snij het stokbrood in plakjes en grill ze krokant in de oven (slechts enkele minuten - hou ze goed in het oog zodat ze niet verbranden!)


Pel en versnipper de sjalot.
Roer voor de vinaigrette de sjalot, de olie, de azijn, de honing en wat peper en zout door elkaar.
Zet even opzij.

Halveer de druiven.
Snijd de vijgen in partjes.
Snijd de kaas in plakjes.


Verdeel de sla over de borden en verdeel daarover de druiven en de vijgen.
Leg op elk bord enkele plakjes gegrild brood met daarop een plakje blauwe kaas.

Werk de salade tenslotte af met de vinaigrette en de walnoten.


(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts