Hartige wafels met courgette en gruyère, belegd met tomaatjes en een spiegeleitje (VEGGIE)

Wie houdt er nu niet van wafels? Deze wafels zijn bovendien gezonder dan gewone zoete wafels: vol met groenten en eiwitten en zonder toegevoegde suikers! Bovendien zijn ze echt lekker, zeker wanneer je ze aanvult met frisse groenten en een eitje. Mmm ...

Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

2 kleine courgettes
1/2 theelepel zout
100 g geraspte gruyère
6 eieren (of 10 als je 2 spiegeleitjes per persoon wil)
120 g bloem
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel knoflookpoeder
een 30-tal kerstomaatjes
peper en zout

EXTRA: een wafelijzer*

*als je dat niet hebt, lukt het ook met een grillijzer of croque monsieur machine / tosti apparaat

Rasp de courgettes grof en leg ze in een vergiet. Bestrooi met 1/2 theelepel zout en laat 10 minuten uitlekken. Leg daarna de courgettesnippers in een schone handdoek en pers er nog zoveel mogelijk vocht uit.


Meng de courgettesnippers in een mengschaal met de gruyère, 2 eieren, de bloem, het bakpoeder, een snuifje peper, eventueel nog een snuifje zout en het lookpoeder.


Verhit het wafelijzer en vet de platen met behulp van een bakkwastje in met olijfolie.
Schep er een soeplepel/opscheplepel beslag op en bak elke wafel in zo'n 5 tot 7 minuten goudbruin.
Houd de wafels tussendoor warm onder een velletje aluminiumfolie.

Snijd de kerstomaten ondertussen doormidden in de lengte en bak spiegeleieren. Kruid ze met een beetje peper en zout.


Serveer alles samen. Lekker!


(recept uit Carrefour Food Magazine)

Reacties

Populaire posts