Met feta gevulde kalkoenfilet in tomaten-wijnsaus

Heerlijk, deze combinatie van kalkoen, gedroogde ham en (warme) feta! En dan die tomatensaus met rode wijn en rozemarijn... super! Een aanradertje!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

600 g kalkoenlapjes of gewone kalkoenfilet
8 sneetjes gedroogde ham (of parmaham/serranoham)
200 à 300g feta
2 sjalotten (of 1 kleine ui)
2 takjes verse salie (ik nam basilicum, past er ook uitstekend bij!)
1 theelepel rozemarijn, vers of gedroogd
400 tomatenblokjes uit blik
150 ml rode wijn
snuifje witte suiker
peper en zout

voor erbij: rijst of pasta (indien gewenst)

EXTRA: grote pan met deksel

Snijd de feta in evenveel stukken als de hoeveelheid kalkoenlapjes/-filets.

Als je kalkoenfilets hebt, snijd ze dan open, maar zorg dat er één kant nog aan elkaar blijft zodat je er wat tussen kan leggen. Leg vervolgens op/tussen ieder stukje kalkoen een blokje feta en versnipper er wat salie (of basilicum) over.

Rol of plooi de kalkoenlapjes/-filets dicht en wikkel rond ieder stuk een sneetje gedroogde ham. Steek vast met enkele cocktailprikkers.

Verhit een beetje olie in een grote pan en bak het vlees op hoog vuur rondom bruin. Kruid met wat peper en zout. Neem het vlees uit de pan en leg het even opzij. Hou de pan nog bij, want die heb je zo meteen nog nodig.


Pel de sjalotten/de ui en versnipper ze. Stoof ze al roerend aan in de pan waarin het vlees werd gebakken (voeg indien nodig nog een klein beetje olie toe). Blus met de rode wijn. Voeg dan de tomatenblokjes en de rozemarijn toe en kruid met een snuifje suiker en peper en zout.

Leg de kalkoen in de saus, zet het vuur zachter en laat onder deksel 25 minuten garen.


Werk het gerechtje af met de rest van de salie/basilicum.
Smullen!


(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts