Visfilet met chorizo-paprikasaus

Wat een lekkere saus! Lekker pittig en vol smaak... Bovendien een topcombinatie met witte vis!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

1 rode paprika
1 ui
1 teentje knoflook
100 g chorizo
100 ml slagroom
200 ml melk
4 visfilets (witte vis naar keuze, ik koos wijting)
peper en zout

voor erbij: 
aardappelen (koken en desgewenst kruiden)
& tomaten in blokjes gesneden (rauw)

Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Pel en versnipper de ui en de knoflook. Verwijder de huid van de chorizo en snijd de worst in plakjes.

Verhit wat olie in een kookpotje en bak er de ui, de knoflook en de worst enkele minuten al roerend in. Giet er de melk en de slagroom bij en laat vijf minuten op laag vuur koken.

Pureer de saus met een staafmixer. Breng desgewenst op smaak met een beetje peper en zout.



Bestrooi de visfilets met peper en zout en bak ze twee à drie minuten per zijde in wat olijfolie.

Serveer de vis met de saus, de aardappelen en de tomatenblokjes. Heerlijk!


(recept uit Koken & Genieten)

Reacties

Populaire posts