Ovengebakken aardappel met tonijn, paprika en tomaat

Onze oudste zoon is vegetariër. Nu ja, héél af en toe lust hij wel eens een plakje salami of een curryworst. Maar door de band genomen eet hij dus geen vlees. Vis al helemaal niet, alhoewel een stukje gerookte zalm hem af en toe toch wel weet te verleiden. Maar zoonlief houdt wel van gezond eten. Voor ik aan dit gerecht begon, legde ik hem dus uit dat tonijn een erg gezonde vis is (ja, zelfs tonijn uit blik): een goede bron van eiwitten, gezonde vetten, vitaminen en mineralen, ... En ja hoor, hij wou het dan wel eens proberen. Hoe het gerechtje hem beviel? Wel... ik keek even weg en zijn bord was leeg! Bij deze is het dus officieel: zoonlief lust tonijn, én graag zelfs!


Dit heb je nodig:
 (voor 4 personen)

4 grote aardappelen met een gave schil
400 g tonijn uit blik (in eigen nat)
1 ui
1 teentje knoflook
1 rode paprika
200 g tomaten (3 à 4 stuks)
1 eetlepel paprikapoeder
50 ml witte wijn
1/2 theelepel kappertjes
2 augurkjes
handjevol verse basilicum

peper en zout

Verwarm de oven voor op 200°C.

Schrob de aardappelen (indien nodig) schoon, bestrijk ze met (olijf)olie, kruid met peper en zout en prik er een aantal gaatjes in. Wikkel ze apart in aluminiumfolie en zet ze een uur in de op 200°C voorverwarmde oven.

 

Laat de tonijn uitlekken en maak hem in een schaaltje los met een vork.

Pel en versnipper de ui en de knoflook. Hak de paprika en de tomaten in blokjes (apart).

Verhit een beetje olijfolie en bak de ui en de knoflook erin.
Voeg de paprikablokjes toe en kruid met het paprikapoeder. Roer goed door elkaar.
Blus met de witte wijn en laat even opkoken.
Voeg tenslotte de tomatenblokjes en de kappertjes toe en laat 10 minuten op een zacht vuur pruttelen.



Neem de aardappelen uit de oven en snijd de bovenkant er af. Lepel het aardappelkruim er uit en meng met de tonijn en het paprikamengsel. Kruid met wat peper en zout en schep in de aardappelen.

Snijd de augurken in stukjes en bestrooi de aardappelen ermee. Knip tenslotte nog wat basilicum over de aardappelen. Klaar!


(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts