Quiche met venkel, zwarte olijven en kappertjes (veggie)

Alweer een quiche, jawel! We krijgen er maar niet genoeg van, haha. Ditmaal eentje met wat originelere smaken bij elkaar. Passen venkel, olijven en kappertjes goed bij elkaar? Een volmondig JA! Een hele geslaagde combinatie vonden we dit. We smulden ervan met het hele gezin.


Dit heb je nodig:
(voor 1 quiche)

1 rol kruimeldeeg (koelvak)
2 venkels van gemiddeld formaat
100 g ontpitte zwarte olijven
40 g kappertjes
een handvol verse basilicum
4 eidooiers (geen eiwit dus)
250 ml room
50 g geraspte parmezaan
peper en zout

Verwarm de oven alvast voor op 180°C.

Leg het kruimeldeeg (samen met het bakpapier) in een taartvorm.

Snijd de venkels in dunne plakjes. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de venkelplakjes al roerend enkele minuten. Neem dan de pan van het vuur en roer de olijven en de kappertjes erdoor. Verdeel alles over de taartbodem.

Klop de eidooiers, de room, de parmezaan en wat peper en zout door elkaar. Knip de basilicumblaadjes in reepjes (hou nog enkele blaadjes apart voor de afwerking) en roer ze door het mengsel.
Giet het ei-roommengsel over de quiche.

Bak de quiche 45 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven.



Werk af met enkele blaadjes basilicum en... geniet!


(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts